• 1
  foto

  The Lion Cheats – Pasta met verse tomatensla

  0 stemmen
  4 personen
  Hoofdgerecht
  30 minuten

  Ingrediënten

  - 200 gr spelt- of volkorenpasta;

  - 500 gr verse tomaten;

  - rode ui;

  - knoflookteen;

  - plukje basilicum & platte peterselie;

  - 2 el olijfolie;

  - 2 el balsamico;

  - optioneel bol buffelmozzarella;

  - optioneel 2 á 3 truffelworsten (keurlager Bastiaan Res); en

  - peper & zout.

  Bereidingswijze

  Pel en snipper de ui. Pers de knoflookteen uit. Was en snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes. Meng in een grote bak de tomaten met de ui en knoflook. Breng op smaak met peper & zout. Knip of hak de peterselie en basilicum zo klein mogelijk. Meng de olijfolie en balsamico door de tomaten en voeg de peterselie en basilicum toe. Even goed husselen, afdekken en wegzetten in de ijskast om te marineren.

  Pas op het moment dat je klaar bent om aan tafel te gaan breng je een grote pan met water aan de kook. Voeg wat zout aan het water toe en kook de spaghetti. Kijk hiervoor even op de verpakking hoe lang de spaghetti gekookt moet worden, dit verschilt echt per merk en of het verse pasta is of niet.

  Mocht je verse truffelworsten hebben kunnen scoren, verwijder dan het vel dat om de worsten heen zit en draai er, afhankelijk van de grootte, 4 à 5 balletjes per worst van. Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de truffelgehaktballetjes. Als je ook de buffelmozzarella gaat gebruiken, dep deze dan even droog met een vel keukenpapier en scheur of snijd in stukken.

  Als de pasta gaar is giet je de pasta af en voeg je een druppeltje olijfolie toe, zodat de pasta niet gaat plakken. Je kan ook meteen de tomatensla erdoorheen mengen. Verdeel de pasta over de borden en voeg eventueel de buffelmozzarella en/of de truffelgehaktballetjes toe. Enjoy your cheat!

  Recept uit de keuken van www.thelionkitchen.com


  106 Recepten, 90 Volgers

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next