• 5
  IMG_6071[1]

  The Lion Cheats – Griekse Burger

  0 stemmen
  4 personen
  Hoofdgerecht
  30 minuten

  Ingrediënten

  - 4 grote broodjes (ik gebruik de shoarma/kebab broodjes van de Turkse bakker);

  - 4 hamburgers;

  - courgette;

  - rode paprika;

  - aubergine;

  - 500 gr Griekse yoghurt (0%);

  - komkommer;

  - plukje munt;

  - knoflookteen;

  - halve citroen;

  - peper & zout; en

  - olijfolie.

  Bereidingswijze

  Het lekkerste is als je de tzatziki een dag eerder kan maken of anders een paar uur van te voren. Heb je daar geen zin in of tijd voor dan maak je alles gewoon tijdens het koken.

  Voor de tzatziki span je met een elastiek de zeefdoek of dunne theedoek om een bakje. Giet de Griekse yoghurt in de doek. Zorg ervoor dat de doek de onderkant van het bakje niet raakt. Zet de yoghurt voor minimaal 2 uur of nog beter een nacht in de ijskast. Op deze manier maak je een soort hangop van de Griekse yoghurt, wat betekent dat de yoghurt haar vocht verliest en je een stevige yoghurt overhoudt.

  Snijd de komkommer door midden en verwijder de zaadlijsten met een kleine lepel. Rasp de komkommer met een rasp en laat even uitlekken in een vergiet. Knijp de komkommer op het laatste moment nog even goed uit, zodat al het vocht eruit is. Hak de munt fijn. Pers de knoflookteen. Doe alle ingrediënten in een bakje en breng de tzatziki op smaak met peper en zout. Pers er als laatste een beetje citroen overheen. Zet de tzatziki tot gebruik weg in de ijskast.

  Laat de hamburgers op kametemperatuur komen. Was de courgette en aubergine en snijd in dunne plakken. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in 6 stukken. Verhit wat olie in de grillpan en grill hierin de courgette, aubergine en paprika. Breng op smaak met peper & zout.

  Na het grillen verhit je wat olijfolie in een pan en bak hierin de hamburgers. Een kleine tip is om met je duim een klein kuiltje in de hamburger te maken. Zo blijft je hamburger mooi gelijk. Bak de hamburger aan de ene kant voor zo'n 4 á 5 min, draai de hamburger om en bak de andere kant zo'n 3 á 4 min. Dit is gebaseerd op een hamburger die ongeveer 2 cm dik is.

  Snijd ondertussen de broodjes open. Als de hamburgers klaar zijn mogen die als eerste op het broodje, dan de gegrilde groenten en als laatste een flinke dot tzatziki. Enjoy your cheat!

  Recept uit de keuken van www.thelionkitchen.com


  106 Recepten, 90 Volgers

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next