• 5
  FullSizeRender

  Ravioli met paddestoelen/truffel vulling, pancetta-roomsaus en gekarameliseerde uitjes

  0 stemmen
  2 personen
  Hoofdgerecht
  120 minuten

  Ingrediënten

  - 200 gram bloem, geschikt voor pasta
  - 2 eieren
  - Eventueel: pastamachine

  - 300 gram gemengde paddestoelen
  - 2 a 3 tl truffelpasta
  - 1 kuipje ricotta
  - Zout/zwarte peper
  - 1 sjalotje
  - 3 teentjes knoflook

  - Pancetta
  - kookroom
  - Parmezaanse kaas

  - Boter
  - 1 rode ui

  Bereidingswijze

  1. Maak op het aanrecht in de bloem een kuiltje. Kluts de eieren in het kuiltje en neem steeds een beetje bloem mee. Kneed uiteindelijk het deeg goed tot dat het een soepele bal is geworden. Wanneer je in het deeg drukt moet het terugveren. Wanneer het deeg te droog is kan je een beetje water toevoegen. Wanneer het deeg te nat is kan je een beetje bloem toevoegen. Bestrooi het deeg met wat bloem en laat het rusten tot gebruik.

  2. Snijd het sjalotje en de knoflook heel fijn. Hak de paddestoelen heel fijn en bak deze in een koekenpan met het sjalotje en knoflook. Voeg de truffelpasta bij de paddestoelen en meng de paddestoelen met de ricotta. Breng op smaak met zout en veel zwarte peper. Laat afkoelen.

  3. Maak dunne lange repen pastadeeg door middel van de pastamachine. Per ravioli is 1 tl vulling genoeg. Leg op de reep pastadeeg allemaal toetjes vulling. Leg een reep pastadeeg hierboven op. Maak gebruik van een ravioli stempel en zorg dat er geen lucht meer in de ravioli zit.

  4. Snijd ondertussen de rode ui in reepjes en laat dit op heel laag vuur in de pan met boter sudderen.

  5. Snijd de pancetta in blokjes en bak zonder olie of boter in de pan. Wanneer de pancetta lekker krokant is voeg de kookroom toe en zwarte peper (de pancetta is al erg zout).

  6. Kook de ravioli's in 4 a 5 minuten gaar.

  7. Voeg een beetje parmezaanse kaas toe aan de room.

  8. Serveer de ravioli's met de pancetta-roomsaus en verdeel de gekarameliseerde uitjes over de borden. Bestrooi nog met wat parmezaanse kaas.

  Recept uit de keuken van Vera Verhoeven


  6 Recepten, 15 Volgers

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next