• 7
  478826795-650x420

  Ratatouille

  0 stemmen
  4 personen
  Anders
  60 minuten

  Ingrediënten

  1/2 witte ui, fijngehakt
  2 teentjes knoflook, fijngesneden
  Olijfolie
  Bakje grote vleestomaten
  140 gram tomatenpuree (in blik)
  1 aubergine
  1 groene courgette
  1 gele courgette (als je dit niet kunt vinden, laat je deze weg)
  Paar takjes verse tijm
  Zout en peper
  Ovenschaal

  Bereidingswijze

  Verwarm je oven voor op 200 graden.

  Verdeel de tomatenpuree over de bodem van je ovenschaal als een soort bodemlaagje. Strooi hierover de fijngesnipperde ui en fijngesneden knoflook, een eetlepel olijfolie en roer eventjes door.

  Was de groenten en snijd de kontjes van de courgette en aubergine af en de kroontjes uit de tomaten. Snijd alle groenten in dunne plakjes, met een superscherp mes of met een mandoline (alleen tomaten werken daar vaak niet zo goed op).

  Leg de plakjes groenten om en om mooi gedrapeerd over de tomatensaus op de bodem; je kunt ze rechtop zetten of wat platter leggen, dat is aan jou. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met takjes tijm, die je van de steeltjes afritst.

  Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of bakpapier (volgens Rémy in de film moet dat precies op de maat, zie de film!;). Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven. Als het geheel nog niet gaar en geroosterd genoeg is, kun je het nog 10 minuutjes terugzetten zonder de folie eroverheen. Houd de oven wel in de gaten!

  Recept uit de keuken van Ratatouille (de teken film)


  14 Recepten, 3 Volgers

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next