• 8
  20140216-095148

  Pizza Chicken & Tzatziki

  1 stem
  2 personen
  Hoofdgerecht
  50 minuten

  Ingrediënten

  250 gr La Tua Farina mix voor focaccia en pizza (te koop bij Marqt & AH)

  250 ml warm water

  1 tl zout

  1 el olijfolie

  1 kipfilet

  1 rode paprika

  1 courgette

  1 rode ui

  225 gr biologische pastasaus (vb. arrabiata)

  170 gr Griekse yoghurt

  1 Knoflookteen

  1 komkommer

  1 buffelmozzarella

  75 gr Parmezaanse kaas

  1/2 el sambal

  1 el (pikante) paprikapoeder of kipkruiden

  peper & zout

  deegroller

  bakpapier

  Bereidingswijze

  Verwarm de oven voor op 225-250 gr.

  Voor het deeg meng je in een grote kom meng de bloem (La Tua Farina of je eigengemaakte mengsel) met 1 el olijfolie en het zout. Voeg langzaam het lauwwarme water toe. Lekker blijven kneden tot het deeg glad en soepel is (ongeveer 5 min). Als het deeg wat droog is voeg je een beetje extra lauwwarm water toe. Is het deeg te sompig/nat voeg dan nog een beetje bloem toe. Let op! Beter te droog deeg, dan dat het deeg te sompig/nat is. Droog deeg is namelijk makkelijker goed te krijgen dan te sompig/nat deeg.

  Snijd de kipfilet in zo kleine, hapbare stukjes. Marineer de kip met een beetje sambal en paprikapoeder en/of kipkruiden. Bak de kip in een koekenpan. Was de paprika en de courgette en snijd ze in dunne repen (gebruik voor je courgette een kaasschaaf of dunschiller). Pel en snijd ook de rode ui in dunne reepjes.

  Schil de komkommer, snijd door de helft en verwijder met een lepeltje de binnenkant. Met een dunschiller of kaasschaaf maak je zo dun mogelijke halve maantjes. Pel en pers de knoflookteen uit. Meng de knoflook en de komkommer met de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper & zout. Zo, dat is de snelle tzatziki!

  Ik maakte niet 2 pizza's, maar 1 hele grote die precies op de bakplaat paste. Rol het deeg met de deegroller (of bij gebrek daaraan met een volle fles bijv. wijn) zo dun mogelijk. Blijf tijdens het rollen het deeg draaien. Leg daarna het deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat en zorg daarbij dat er nog een beetje meel aan de onderkant van de pizza zit. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en strooi er een beetje Parmezaanse kaas overheen. Wees niet zuunig met de tomatensaus er mag best een flinke laag op de pizza liggen.

  Zorg dat de oven zo heet (225-250 gr) mogelijk is. Ik heb de bakplaat op de laagste mogelijke stand geplaatst, omdat anders de bodem niet hard genoeg werd. Schuif de pizza 10 minuten in de oven. Elke oven is anders, maar het gaat erom dat de onderkant al een beetje knapperig is.

  Haal daarna de pizza uit de oven en beleg de pizza met de rode ui, courgette, paprika en gebakken kip. Daarna scheur je de mozzarella over de pizza en strooi je er nog lekker wat Parmezaanse kaas overheen. Plaats de pizza nu nog 10 á 15 min terug in de oven. Ook hier geldt blijf de pizza in de gaten houden!!

  Is de mozzarella gesmolten en de bodem heerlijke knapperig? Haal dan de pizza uit de oven en leg op elk bord een stuk pizza. Flinke schep van de tzatziki eroverheen en buon appetito!

  Recept uit de keuken van www.thelionkitchen.wordpress.com


  106 Recepten, 90 Volgers

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next