• 2
  Nectarinetaart2

  ‘Ondersteboven’ cake

  0 stemmen
  12 personen
  Anders
  20 minuten

  Ingrediënten

  125g boter, op kamertemperatuur
  190g suiker
  1tl vanille
  2 eieren
  215g bloem
  ½ tl bakingsoda (zuiveringszout)
  1tl bakpoeder
  200ml karnemelk
  4 nectarines, in schijfjes gesneden

  Voor de karamel
  ½ tl zout
  1½ el water
  160g suiker

  Bereidingswijze

  Voor het deeg mix je de zachte boter met de suiker, een minuut of drie. Dan een voor een de eieren erbij en als laatste de vanille. In een aparte kom meng je bloem, soda en bakpoeder. Dit gaat beetje bij beetje bij het boter/eimengsel. Als je een beetje bloem erbij hebt gedaan doe je er daarna een scheutje karnemelk bij. Eindig met het laatste beetje bloem. Zet dit even apart

  Zo maak je gezouten karamel
  In een pannetje roer je het zout en suiker door elkaar. Daar gaat het water bij, roer tot het op zand lijkt. Zet dan het pannetje op een laag vuur tot het gaat bubbelen. Nu moet je opletten en erbij blijven. Ga niet roeren, maar draai de pan af en toe voorzichtig rond. De suiker wordt na een minuut of vijf amberkleurig. Als dat gebeurt haal je het even daarna van het vuur, zo voorkom je dat verbrandt. Giet het mengsel op de bodem van je ingevette bakblik. Het zal meteen daarna stollen. Dat hoort zo, geen paniek!
  Nectarinetaart

  Leg in de karamel, dakpansgewijs, de schijfjes nectarine. Je kunt ongeveer vier rijen breed beleggen, afhankelijk van de grootte van je bakblik. Hierover heen gaat het beslag dat je hebt gemaakt. Strijk de bovenkant goed glad. Bak dit ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. Kleurt het deeg te snel bruin, leg dan een vel aluminiumfolie erover om het te beschermen. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen, voor je een serveerbord tegen de deegkant aanlegt en de taart ondersteboven draait. De nectarinekant heb je nu naar boven.
  Wil je wat extra zout ‘crunch’, bestrooi dan met nog wat grof gemalen zeezout.

  Recept uit de keuken van www.smulpaapje.nl


  17 Recepten, 13 Volgers

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next