• 1
  JAN_W16

  Gadogado met kipgehakt, groenten en Thaise basilicum

  0 stemmen
  4 personen
  Hoofdgerecht
  30 minuten

  Ingrediënten

  335 g zilvervliesrijst
  3 teentjes knoflook
  Gember van ca. 4 cm
  600 g sperziebonen
  250 g champignons
  440 g kipgehakt
  40 ml sojasaus
  160 g gadogado-saus
  5 takjes Thaise basilicum
  2 el zonnebloemolie
  4 el ketjapsaus
  Peper en zout naar smaak

  Benodigdheden:
  Pan met deksel
  Wok of hapjespan met deksel
  Steelpan
  Garde

  Bereidingswijze

  1. Kook 300 ml water voor de zilvervliesrijst in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 - 20 minuten. Giet, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.

  2. Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Dop de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van 2 - 3 cm. Snijd de champignons in plakken.

  3. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en gember 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in ongeveer 3 minuten rul. Voeg de sperziebonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de champignons, sojasaus en bruine suiker toe en roerbak de laatste 5 minuten zonder deksel.

  4. Verhit een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de gadogado-saus, ketjapsaus en 50 ml water per persoon toe en roer, met een garde, tot een dikke saus. Zet daarna het vuur uit.

  5. Scheur ondertussen de Thaise basilicum klein en voeg, vlak voor het opdienen, het grootste deel toe aan de wok of hapjespan.

  6. Verdeel de rijst en groenten met kipgehakt over de borden. Garneer met de overige Thaise basilicum en serveer met de gadogado-saus.

  Tip:
  Erg lekker: schep de rijst tegelijk met de Thaise basilicum bij het kipgehakt en de groenten. Roerbak nog enkele minuten. Op deze manier krijgt de rijst extra veel smaak.

  Voedingswaarde per persoon per portie:
  751 kcal energie
  36 g eiwit
  96 g koolhydraten
  23 g vet
  10 g vezels

  Recept uit de keuken van HelloFresh Nederland


  69 Recepten, 86 Volgers

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next