• 0
  Kerst_Dadel-Kaneel-Cheesetaart

  Dadel-kaneel cheesecake

  0 stemmen
  12 personen
  Anders
  30 minuten

  Ingrediënten

  200 gram dadels
  200 gram ongezouten cashewnoten
  4 pakjes mon chou à 100 gram
  merg van één vanillestokje
  ruime theelepel kaneel
  100 gram basterdsuiker
  200 ml slagroom
  bakpapier
  springvorm van 24 cm
  keukenmachine

  Bereidingswijze

  Leg bakpapier op de bodem van de springvorm. Haal de pitten uit de dadels en doe ze met de cashewnoten in de kom van een keukenmachine. Maal de dadels en de cashewnoten fijn. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm en duw aan met je vingers. Zorg dat de dadels zich goed mengen met de noten zodat een stevige bodem ontstaat. Zet de springvorm tot gebruik in de koelkast.

  Klop de mon chou in een kom los met een mixer. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met een mes. Voeg het merg toe aan de mon chou. Doe de kaneel en de basterdsuiker bij de kaas en klop met de mixer tot een egaal mengsel.

  Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de slagroom voorzichtig door het mon chou-mengsel. Schep dit mengsel vervolgens in de springvorm en strijk glad met een spatel of de bolle kant van een lepel. Dek af met folie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

  Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring van de springvorm. Versier eventueel de taart met een marsepeinen vorm die past bij de gelegenheid (hier kerstmis). Enjoy!

  Recept uit de keuken van Conny de Laat


  6 Recepten, 4 Volgers

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next