• Zelfgemaakte pasta, hoe?

  Eigen gemaakte pasta, het klinkt ingewikkeld en tijdrovend. Maar eigenlijk is het heel simpel en ook nog eens veel gezonder dan voorverpakte pasta. Je hebt slechts twee ingrediënten nodig: griesmeel en water. Eitje toch? Laten we beginnen!

  Begin met het mixen van bloem en water op een platte ondergrond, zoals het aanrecht. Je kunt hier eieren en zout aan toevoegen naar smaak als je wilt (gebruik per persoon 1 ei). Kneed het deeg vervolgens 2 tot 3 minuten en rol het tot één grote bal.

  Mixingdoughwater
  TheOne
  
  Ball

  De vervolg stap hangt af van het soort pasta dat je wilt gaan maken:

  - Kies je voor orecchiette, dan maak je een dunne rol van het deeg. Snijd een klein plakje van deze rol af en druk het plakje helemaal plat met een mes. Vervolgens druk je er met je duim een soort ‘oor’ vorm in, zie hieronder.

  Orecchiette

  - Voor cavatelli snijd je een langer stuk van de rol af, ongeveer 2 à 3 centimeter. Gebruik nu je wijs- en middelvinger om van deze stukken nog langere, dunnere en een soort in elkaar gevouwen stukjes te rollen.

  - Wil je trofie dan maak je van je rol deeg een dunnere rol. Snijd de rol in stukken van 3 à 4 centimeter. Om er een mooi gekronkeld en spiraalachtig vormpje van te krijgen moet je veel oefenen, geluk hebben of gewoon een talent (met italiaanse roots) zijn.

  - Ben je op zoek naar iets eenvoudigers, ga dan voor fettuccine. De truc is om het deeg dun genoeg te maken en vooral recht genoeg te snijden. Gebruik vervolgens extra veel bloem om ervoor te zorgen dat de slierten niet aan elkaar gaan kleven.

  Fetuccini

  Uiteindelijk maakt het eigenlijk niet uit hoe het eindresultaat eruit ziet, de smaak is altijd goed. En, ze zullen zeker verser en beter zijn dan alles wat uit een doos komt. En dit alles zonder een pasta machine. Buon appetito!

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next