• sap en smoothie

  Sap en smoothie time!

  De sapjes en smoothies hype kan je niet zijn ontgaan. Overal waar je komt worden ze in alle kleuren van de regenboog gemaakt. Erg leuk en lekker natuurlijk maar goedkoop is anders..

  Neem 15 euro en ga naar de lokale boer of supermarkt om zoveel mogelijk (het liefst biologisch) groente en fruit in te slaan. Met deze inkopen heb je in principe genoeg om een hele week te kunnen sappen.

  Smoothie of toch een sapje?
  Zin in een gezond tussendoortje? Of wil je eens wat anders dan die eeuwige boterham tussen de middag? Kies dan voor een smoothie. Je gooit een X aantal groente en fruit (naar smaak) in je blender en mixen maar. Smoothies stillen je honger en kunnen dus dienen als maaltijdvervanger. Wanneer je op dieet bent kun je beter kiezen voor sapjes. Sappen bevatten minder calorieën omdat ze in een sapcentrifuge worden bereid, hierdoor blijft er vrijwel geen vezels en pulp meer over.

  Zuur gezicht
  De groene sapjes en smoothies zijn momenteel heel hip en erg gezond. Toch is het voor te stellen dat smoothies en sapjes met boerenkool of spinazie een beetje (boel) bitter smaken. Wanneer je het gevoel hebt dat je het überhaupt niet eens door gaat slikken voeg dan een blaadje munt of appel toe voor de zoete twist. Voor de echte zoetekauwers onder ons: doe er een aantal bevroren blokjes ananas door.

  Slowjuicer
  Laatste tip: ga niet voor de bijl door je in de winkel te laten verleiden tot een ‘snelle’ machine. Juist de machines met een hoog toerental komen met zoveel zuurstof in aanmerking dat ze een groot deel van hun vitaminen verliezen. De slowjuicers zorgen er daarentegen voor dat er minder voedingsstoffen verloren gaan.

  Inspiratie op doen voor lekkere en gezonde sapjes of smoothies? Bekijk dan deze recepten:
  ●Pittige rode bieten juice
  ●Zonnige mange smoothie
  ●Lente smoothie met raapstelen

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next