• shrimpfusilli

  Ontdek Indonesië!

  Mocht je het geluk hebben om naar de andere kant van de wereld te mogen vliegen, ga dan richting Indonesië. Vandaag de dag heel erg in trek onder diegenen met wanderlust. Niet alleen om het land, maar ook om het heerlijke eten. Hier een kleine greep uit de eetmogelijkheden op Bali.

  Oneindig veel keus
  Naast alle standaardketens zoals KFC, Pizza Hut en uiteraard McDonald’s (met 24/7 McDelivery!) zijn er vele soorten plekken om een hapje te eten. Neem het decadente Potato Head Beach Club. Hier wil je nooit meer weg! Liggend op een sunbed kijk je uit over een infinitypool met uitzicht op zee. Met een cocktail in je hand en de meest heerlijke crispy chicken club sandwich die je ooit hebt gegeten, kan je hier niets anders dan Genieten met een hoofdletter G! En nu hebben we het slechts over een lunchgerecht, waar ze perfect gezouten frietjes bij serveren. Ze hebben ook tongstrelende hoofdgerechten met tenderloin beef. Mocht je op Bali verblijven en ben je in de buurt van Seminyak, dan kan je hier geen nee tegen zeggen.

  Voor een prikkie
  Wat het eten in Indonesië zo leuk maakt, zijn de typische huiskamerrestaurants. Dit heet een Warung en je eet hier voor een prikkie. Alles in Indonesië is voor Europese begrippen goedkoop, maar we hebben het hier over 1 euro voor een warme maaltijd met drinken erbij. Het is van de zotte! Warung’s zijn op elke hoek te vinden, de mensen zijn er erg dankbaar en je waant je heel even in de Balinese sferen. Een ding is wel af te raden: kijk niet in de keuken!

  Dine & Music
  In Downtown Kuta bevindt zich het hotel The 101 Bali Legian. Dit hotel staat middenin de barstreet waar hordes backpackers op af komen. Hierdoor zou je denken dat je er niet echt je rust kunt pakken, maar niets is minder waar. Op het dak van dit niet erg fraai uitziende hotel ligt the ROOFTOP Dine & Music Lounge. Een magische plek waar je een panoramisch uitzicht hebt over de glinsterende zee. Een DJ booth staat klaar naast het zwembad en al loungend op de sun beds onder een parasol kan je genieten van een heerlijke cocktail. Wat fijn is om te weten: ze hebben hier ook happy hour tussen 18.00 uur en 20.00 uur! De meest bijzondere cocktail uit deze happy hour selectie is de Rhubarb Rosca. Deze bestaat uit de grappige combinatie van rarbarber, juicy limoenen, ijskoude cola en een beetje Angostura Bitter om het af te maken. Uiteraard kan je hier ook heerlijke amuses bij eten, zoals Crispy Torilla’s, Baby Octopus of Lamb Ratatouille. De poolparty’s vinden elke woensdag, vrijdag en zaterdag plaats en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Mocht je met je vriend of vriendin hier zijn, kan je ook een “Cabana Love Cocoon” voor een dag reserveren.

  Wat hulp aan tafel:
  Tafel voor zes alsjeblieft – Ada meja untuk enam orang?
  Mag ik de kaart zien? – Bisa saya lihat menunya?
  Ik zou graag …. willen bestellen – Saya mau memesan….
  Iets te drinken – meminum
  Iets te eten – memakan
  Avondeten – makan malam
  Dessert – makanan penutup

  Deze raden jullie zelf wel: Selamat makan!

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next