• Kerst op z’n leukst

  We kennen het allemaal wel: kerst staat voor de deur en eigenlijk heeft niemand er zin in. Verplichte etentjes en gezellig moeten doen. Voor de foodies onder ons is kerst fantastisch. Lekker de hele dag de keukenprinses uithangen en je familie de mooiste creaties voorschotelen. Hieronder tips om aankomende kerst een beetje op te fleuren.

  Trek je mooiste outfit aan
  Niks is mooier dan je hele familie in mooie jasjes, dasjes, jurkjes en hakjes te zien. De uren voor het kerstdiner zijn nog nooit zo leuk geweest. Met je eigen familie je optutten voor de spiegel, je vaders das nog even goed doen, je moeder overhalen om hakken aan te trekken en zelf een poging doen je toch in die ene jurk te wurmen.

  Speel met kerstlichtjes
  Kerstgadgets in en om het huis zijn leuk, but don’t overdo it. Om een strak opgedekte tafel wat spannender en gezelliger te maken, kan je kleine led-kerstverlichting gebruiken in een vaas met wat mos. Soort van kerststukje 2.0! Natuurlijk kan je het ook gewoon een beetje over de tafel draperen.

  Menu bepalen
  Het belangrijkste van het hele kerstdiner is natuurlijk het eten! Traditiegetrouw is het waanzinnig om veel gerechten op tafel te zetten. Verdeel dit onder je familieleden, zodat iedereen een gerechtje maakt. Dan tover je zo een verrassend diner op tafel. Als voorgerecht zou je een trio van hertenpate, zalmtorentje en een cappuccino van ossenstaartsoep met kerrieslagroom of natuurlijk de klassieker: carpaccio met truffeldressing. Een heerlijk voorbeeld voor een visgerecht is St. Jacobsschelpen op Japanse wijze bereid en in de schelp geserveerd. Als toevoeging aan dit nu al heerlijke diner, is het lekker om als hoofdgerecht een hertenbiefstuk met aardappelgratin en truffel te serveren.

  hungrypeople111

  Begin op tijd
  Nadat het menu bepaald is, is het de kunst om alle gerechten op tijd af te krijgen. Dit natuurlijk zonder je gasten te laten wachten. Goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze en dit gaat ook op voor kerstdiners. Deel het aanrecht in per gerecht, zet de bordjes al klaar en leg hier alle ingrediënten bij (die al uit de ijskast kunnen natuurlijk).

  Versier en verbaas 
  Door kleine extra’s toe te voegen aan je gerechten, creëer je al een meesterwerk. Nou is het platen van borden niet voor iedereen weggelegd, spelen met sausjes kan jij ook. Gelukkig maken de winkels het ons tegenwoordig wat makkelijker. Ze verkopen kant en klare sausjes, zoals Wasabi-Soja die bij deze coquilles, zijn perfect aan te brengen op je bord. Natuurlijk kan je ook Truffeldressing gebruiken bij vleesgerechten en ga zo maar door.

  Last but not least
  Een kerstdiner is natuurlijk niet af, zonder een grand dessert. Een zoetje en een hartigje. Eerst beginnen met een heerlijke worteltaart in kerstsferen, vervolgens nog wat chocolademousse van oma’s recept en als kerst op de taart een giga kaasplank!

  hungrypeople111

  Met al deze tips, kan geen kerstdiner meer mislukken! Genieten, lekker eten en goed gezelschap zijn de belangrijkste elementen van deze gelegenheid. Dus laat die keukenprinses in je los en verbaas je gasten!

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next