• Jamie artikel 1

  Jamie in 30 minuten

  ‘Vanaf nu elke dag Jamie op tafel!’ staat in grote letters op de voorkant. Jamie Oliver, die gezellige Britse Chef-kok van TV die eigenlijk iedereen wel kent. Dit boek, waarin hij je vertelt hoe je een heerlijke maaltijd op tafel zet in niet meer dan 30 minuten, schijnt ervoor te zorgen dat je nooit meer anders wilt koken.

  Als je, net als Jamie, van lekker eten houdt en een paar hongerige monden moet voeden bij thuiskomst is dit een ideaal boek. Jamie richt zich hier in eerste instantie dan ook op de tweeverdieners. Maar, ook voor de jongere (studerende) foodies onder ons is dit een aanbeveling. Wanneer je het liefst iets echt lekkers, gezonds en tevens moois voor het oog wilt maken zijn deze recepten precies wat je zoekt. Het enige wat Jamie vraagt is goed en snel koken, er is geen tijd voor bijzaken. De recepten zijn zo opgeschreven dat het voor iedereen gemakkelijk volgbaar is. Je zult jezelf verbazen.

  Jamie artikel 2

  Geen excuses, gewoon beginnen
  Het boek start na de inhoudsopgave kort met een inleiding. ‘Ik heb het te druk’, ‘het is te duur’ en ‘ik weet niet hoe’ zijn de drie excuses waar Jamie tegen in gaat. Hij legt je stellig uit dat je het nooit te druk hebt voor een goede maaltijd, dat het niet te duur is en hij laat je zien ‘hoe’. Daarna volgt een korte uitleg over hoe je je keuken moet gebruiken zoals hij bedoeld is. Een paar leuke foto’s van Jamie himself personaliseren dit vrolijke kookboek. Sla nu nog een bladzijde om en beginnen maar!

  Jamie artikel 3

  Aansprekend
  De schrijfwijze is erg leuk, vanuit de ik-perspectief spreekt Jamie jou als lezer echt aan. De mooie, grote en scherpe foto’s laten het water je alvast in de mond lopen. Het is daarnaast inderdaad gemakkelijk te lezen en ook het lettertype en het subtiele kleurgebruik maakt het een mooi boek voor jong en oud.

  Wees alleen niet getreurd wanneer het de eerste keren niet exact in 30 minuten lukt. Het boek gaat uit van een goed uitgeruste keuken, de wil en moed om te koken, talent voor multitasken en de juiste voorbereiding. Hier en daar worden in het boek nog een aantal tips en trucks gegeven, maar wil je een uitgebreidere verduidelijking van de technieken, bekijk dan de video’s op jamieoliver.com.

  Aanschaffen en koken gaan dus!

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next