• valentijnsdiner

  Het valentijnsmenu

  Dol op eten en dol op liefde? Dan is Valentijn de ideale dag waarop deze twee liefdes samen kunnen komen. Verras je eigen lief met een speciaal gemaakt diner. Een kookring in de vorm van een hart is hierbij wel een pré.

  ❶ Een diner start natuurlijk met een amuse. Prik uit een groot blad ijsbergsla een hart vorm (met je kookring) en bouw hierop vervolgens verder je amuse. Bijvoorbeeld een komkommerring met beenham en mosterd: neem een plakje komkommer en verwijder de schil en zaadjes. Pak een plakje beenham, besmeer deze met mosterdmayonaise en vul deze met een kwart augurk en een plukje dille. Steek het plakje in de ring en serveren maar!

  ❷ Vanuit de amuse gaan we door naar een soepje. Op Valentijnsdag ontkomt je niet aan een rood soepje uiteraard. Rode paprikasoep, rodekool soep of gewoon een ouderwets tomatensoepje. Kies de soep waarvan jouw Valentijn warm loopt.

  ❸ Gang nummer drie is het tussengerecht: een tartaartje bestaande uit tonijn. De tartaar maak je van in blokjes gesneden rauwe tonijn, gemengd met blokjes avocado en reepjes sla. Aanmaken met sojasaus en Japanse mayonaise.  Ook de tartaar maak je in de hartvormige kookring (wel voorzichtig omhoog schuiven).

  ❹ Als hoofdgerecht kun je genieten van oesters met haricoverts en aardappelgratin. Oesters passen goed bij deze dag vanwege de plaats in de top 10 van lustopwekkend eten.  Aangevuld met knapperige haricoverts en een lekkere aardappelgratin. Maak de gratin van aardappelpuree, parmezaanse kaas en tijm. Op smaak brengen met peper en zout, afbakken in de oven en voila! Wederom kan ook de gratin in een hartvorm worden gemaakt.

  ❺ Als afsluiter mogen de aardbeien met chocolade niet missen. Daarom de tobleronemousse met chocolade aardbeien en roomijs.

  Geniet van het eten én van elkaar!

  Log in om te reageren

  Login via facebook
prev next